Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szélsőséges világegyetem

Elgondolkodott már azon, hogy mi történne, ha beszippantaná önt egy fekete lyuk? Vagy ha a féreglyukak valóban lehetővé tennék az időutazást? És vajon mi történne a Földdel, ha ismét eltalálná egy akkora égitest, mint amely annak idején kipusztította a dinoszauruszokat? A lebilincselő sorozat most megválaszolja efféle kérdéseit! Csatlakozzon a Szélsőséges világegyetem szakértőihez, amint szemléletes földi hasonlatok segítségével rávilágítanak az univerzum szinte felfoghatatlan méreteire, időparamétereire és nyugtalan természetére!   

SZÉLSŐSÉGES VILÁGEGYETEM: KIROBBANÓ ERŐK

Lehet, hogy első ránézésre gyönyörűnek tűnik, de az ősrobbanással keletkezett univerzum egy meglehetősen veszélyes hely. Bizonyosodjon meg a szupernóvák pusztítóképességéről, és szembesüljön vele, hogy mit művelne egy nagy energiájú gamma kitörés sugárnyalábja a Föld légkörével!

SZÉLSŐSÉGES VILÁGEGYETEM: SZUPER MÉRETEK

Még ha egyesek az ellenkezőjét állítják is, a méret igenis számít az univerzumban! Ismerje meg a felfoghatatlanul kicsit és az elképzelhetetlenül nagyot, amint közösen kiadják azt, amit világegyetemnek nevezünk.

SZÉLSŐSÉGES VILÁGEGYETEM: SEBESSÉG

Ha gyorsaságról és világcsúcsról van szó, felejtse el Usain Boltot! A fénynél ugyanis nincsen gyorsabb jelenség, egyetlen másodperc alatt 75-ször teszi meg a New York és Los Angeles közötti távolságot... Mi emberek viszont a kozmoszban még a legmodernebb űrhajóinkkal is csak a lassú sávban poroszkálunk; vajon fel tudunk-e gyorsulni annyira valaha, hogy a Földtől „emberi idő alatt" lényeges távolságba jussunk?  

SZÉLSŐSÉGES VILÁGEGYETEM: ÉLET KERESTETIK

Gondolkodott már azon, hogy milyen lehet a földön kívüli élet, ha egyáltalán létezik? Hallgassa meg a kutatási terület legjobbjait erről - és arról, hogy milyen következményekkel járna, ha valaha kapcsolatba lépnénk egy ilyen idegen közösséggel...

SZÉLSŐSÉGES VILÁGEGYETEM: ÜTKÖZÉSI PÁLYÁN

Érdeklik a különleges foglalkozású emberek? Ismerkedjen meg tudósokkal, akik napi nyolc órában azért küzdenek, hogy megmentsék a Földet egy esetleges kataklizmaszerű kozmikus ütközéstől!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.