Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mielőtt megtámadsz egy bolygót!

2010.04.10

Mielőtt megtámadsz egy bolygót, kémkedj! Ha pedig azt látod, hogy valaki kémkedik utánad, akkor készülj fel a legrosszabbra - valószínűleg egy “baráti” látogatást előz meg az akció.

Node, mekkora kémtechnológia az, ami elégséges lehet a céljainkhoz, és milyen matekozás folyik a háttérben megbújva? Ezt nézzük át a mostani bejegyzésben.

Mint józan paraszti ésszel is sejthető, a kémkedés - kémelhárítás sikere azon múlik, hogy a támadó és a védekező fél mekkora kémtechnológiával bír. A kémkedés sikere, illetve a megszerezhető információk mennyisége a két fél kémtechnológiájának szintkülönbségétől függ. Az alacsonyabb szintet ki tudod pótolni kémszondákkal - azaz minél több kémszondát küldesz rá valakire, annál több információt szerezhetsz.

A képlet így néz ki:

(Ellenség kémtechnológia szintje - A te kémtechnológia szinted) a négyzeten = szükséges extra kémszondák száma a teljes kémjelentés megszerzéséhez.

A következőkben azt tekintjük át, hogy mekkora szinteken mennyi infót tudsz begyűjteni.

1 szonda azonos kémtechnológia szinten:
aktuális nyersanyag mennyiség

2 szonda azonos kémtechnológia szinten:
megmutatja az ellenséges flotta mennyiségét

3 szonda azonos kémtechnológia szinte:
megmutatja a védelmi eszközöket is

5 szonda azonos kémtechnológia szinten:
láthatod az ellenfeled épületeit is

7 szonda azonos szinten:
a technológiák fejlettségi szintjét is megszerezheted

Amennyiben kisebb a kémtechnológiád szintje, mint az ellenfélé, akkor plusz egy szondával plusz egy szintet “vásárolhatsz”.
Apropó, kémkedéshez lehet sötét anyagból technocratot is bérelni - az plusz kettő kémtechnológiát hoz.

Ha alacsonyabb a kémtechnológia szinted a szükségesnél, akkor az ellenfeled könnyedén észreveheti a kémeket. Ezt egyébként az is befolyásolja, hogy mekkora flottát állomásoztat a célpont bolygónál - minél több hajó van, annál nagyobb a valószínűsége, hogy észreveszik a szondáidat.

Abban az esetben, ha észrevették a szondákat, akkor csata alakul ki - a kémszondák és a bolygónál lévő flotta között. Ez pedig nem jó dolog - gyakorlatilag minden hajónak van gyors tüzelése kémszondák ellen. (A gyors tüzelésről majd egy másik postban.) Vagyis 99.99999 esély van arra, hogy a szondák nem élik meg a második kört - jelentésnek csak annyit kapsz, hogy megszakadt a kapcsolat a szondákkal...

üdv:bika35

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.